Redni servis in polnjenje avto klime

Pri Avto Knez opravimo redni servis klime skupaj z rednim servisom vozila.

Servis opravljamo v delavnici s sodobnimi napravami za servisiranje klimatskih naprav SILCO ADVANCE PRESET+, ki ima vgrajeno tudi enoto za izpiranje (flushing) AC sistema.

Vzdrževanje klime z rednimi pregledi in servisiranjem nam prihrani stroške za večja popravila. Z rednim vzdrževanjem klima naprave podaljšamo tudi njeno življenjsko dobo.

Priporočljiva je redna in pravočasna menjava kabinskega filtra, saj se v klimatski napravi in prezračevalnih poteh zbirajo zdravju škodljive snovi, kot so cvetni prah, bakterije, plesni in pršice.

Za optimalno delovanje klime v vozilu jo je priporočljivo redno uporabljati in na dve leti narediti reciklažo plina. Pri ročnih klimah je priporočljivo klimo ugasniti cca 1 minuto preden se ustavimo. S tem se uparjalnik posuši, kar prepreči razmnoževanje plesni in drugih mikroorganizmov.

Redni servis klime je priporočljivo narediti vsaj na vsaki 2 leti, če pa prevozite letno več kot 30.000 km, pa enkrat letno. Takrat priporočamo opraviti tudi strokovno dezinfekcijo in polnjenje s plinom.

Vzdrževanje klime z rednimi pregledi in servisiranjem nam prihrani stroške za večja popravila. Z rednim vzdrževanjem klima naprave podaljšamo tudi njeno življenjsko dobo.

Ste razmišljali o zraku, ki ga vdihavate v vašem vozilu?

Ob tem, da se je povečal čas, ki ga porabimo za vožnjo v svojih avtomobilih, se je povečala tudi občutljivost na onesnaženost zraka, kamor uvrščamo plesen in bakterije v vozilih.

AIRCOMATIC® III Z OZONSKIM GENERATORJEM IN ULTRA razprševanjem mikro kapljic. Wynn’s Aircomatic® III je oprema, ki se uporablja z izdelki Wynn’s Airco-Clean® Ultrasonic za avtomobile in Wynn’s Air Purifier za odstranjevanje in preprečevanje slabih vonjav v klimatskih sistemih in notranjosti vozil.

Drugo orožje proti plesni, smradu in ostankom cigaretnega dima pa je Generator ozona Magneti marelli MX-4000.

Na 3 stopnji imamo na voljo tudi razprševalno pištolo na komprimiran zrak s cevko dosežemo kanale in zračnike, delno pa je potrebno razstaviti, da dosežemo uparjalnik AC naprave.

Kdaj je potrebno večje popravilo avtoklime?

Takoj ko voznik opazi:

Popravilo avtoklime po potrebi vključuje:

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani.
Sprejemam piškotke