Popravilo zavor

Poleg pnevmatik in amortizerjev je za varno vožnjo pomemben dober zavorni sistem. Ko pritisnemo na zavorni pedal, ploščice pritiskajo na zavorne diske, zato lahko vozilo zaustavimo.

Obraba zavor je posledica trenja ob zaviranju. Zato je potrebno zavorni sistem redno vzdrževati z menjavo zavornih ploščic, poleg tega je potrebno preverjati tudi stanje diskov, valjev, čeljusti in bobnov,  gumijastih in kovinskih cevi, žičnih poteg in nenazadnje menjati zavorno tekočino zaradi absorpcije vlage

Ali je potrebna menjava diskov in zavornih ploščic oziroma obnova zavornih oblog, lahko preveri mehanik pri rednem servisu, prav tako pa nas na to opomnijo spremembe v voznih lastnostih avtomobila. Servis zavor je nujen, če opazimo, da se zavore slabše odzivajo, cvilijo in škripajo, da deluje pritisk na stopalko za zavore nekoliko mehko, da ročna zavora prime čisto na koncu potega ročice, da nam avto ob zaviranju trese in čutimo vibracije na krmilu.

V vsakem primeru pa je potrebna menjava zavorne tekočine vsaki 2 leti, saj ta z leti izgubi svoje lastnosti in ne opravlja več svoje funkcije

Kaj vključuje servis zavor?

Pri nas lahko v sklopu servisa preverite delovanje zavor in stanje vseh delov zavornega sistema, pri čemer se hitro ugotovi, ali je potreben zavorni servis in popravilo zavor, kamor uvrščamo naslednje:

Menjava zavornih ploščic ter diskov sta pri nas hitra in zanesljiva. Zavorne diske lahko tudi poravnamo na specialnem stroju CARMEC.

Zavorna klešča je običajno možno obnoviti z novimi tesnili, ne samo menjati ,kakor delajo drugje, še posebno zavorna klešča z električno ročno zavoro katera so običajno zelo draga.

Natančno bomo pregledali tudi celoten zavorni sistem in izmerili delovanje na merilnih valjih MAHA.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani.
Sprejemam piškotke