priprava na tehnični pregled

Nova vozila, ki še niso stara štiri leta, so upravičena opravljanja tehničnega pregleda, saj se pri novih avtomobilih predvideva, da še vse brezhibno deluje in se ne pojavljajo nobene hibe ter okvare. Kasneje se tehnični pregled opravlja pri šestih in osmih letih, čemur sledijo tehnična preverjanja na vsako leto.

Kaj zajema tehnični pregled vozil?

Priprava avta za tehnični pregled predvideva pregled vseh tistih funkcij, ki jih preverjajo na pregledu, prav tako pa odpravo drugih napak, ki vplivajo na vozne lastnosti in varnost.

Tehnični pregled obsega deset točk:

Zapisnik o tehničnem pregledu, na katerem so vsi podatki o meritvah in lastnostih avtomobila ter nazadnje seveda tudi zapis, da je vozilo tehnično brezhibno, je priporočljivo vedno imeti v avtu. Pri sebi potrebujemo tudi zavarovalno polico in prometno dovoljenje.

Kaj pa, če avto ni tehnično brezhiben ali je pogojno tehnično brezhiben?

Potem je potrebno odpraviti težavo v petnajstih dneh, včasih ponovno opraviti pregled v celoti ali pa vozilo pred popravilom celo ne sme biti udeleženo v prometu.

Tehnični pregled vozila je možno opraviti 30 dni pred potekom registracije.

S predhodnim obiskom pri Avto Knez se boste izognili čakanju in nevšečnostim, nejevolji in hitenju, ki pri tehničnem pregledu nastanejo s tehnično neustreznim vozilom.

Da bi ob registraciji vozila preprečili nepotrebne dodatne stroške in hitenje, je priporočljivo, da pred tehničnim pregledom pri Avto Knez  opravite preventivni pregled vašega vozila.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani.
Sprejemam piškotke